Alla inlägg under september 2011

Av Anna Kraft - 14 september 2011 21:38

Haft insläppet nu på kvällen. Tvättade Fritz ben och han tyckte inte om det. Knepig häst är han allt den där lille grabben, trodde han skulle vara van med sånt :P Lasse kom också ut till stallet nu på kvällen och kände på han, asså jag vet inte men när jag trycker på ryggen allt jag har reagerar han inget men när Lasse gjorde reagerade han jätte mycket och tyckte jag ska kolla upp det. Jag ska iaf ringa ut en tjej/ kvinna som håller på med laser och massage tänkte att hon kanske kan få hans bakben läka lite snabbare och samtidigt kolla ryggen med mera. Känns lite saftigt att lägga massa pengar på plåtar när Jane som hon heter kan kolla och behandla han först såfall? Jag hoppas verkligen att det inte är något gillar den här hästen skarp.

Men samtidigt tänker jag det är väll inte så konstigt han reagerar han har ju inga muskler?  Eller?


 


Av Anna Kraft - 14 september 2011 17:36

Innan Fritz kom till mig bodde han tillfälligt i ett stall i Tidaholm eftersom hans ägare hade hämtat han från sin fodervärd, oturligt nog hade då inte förra ägaren någon plats hos sig. Fodervärden lämnade ifrån sig Fritz mager, omusklad och inga framhovar kvar, hon som tog emot honom försökte fodrade upp honom och börja rida honom lite lätt. Tur att han kom till dom och att ägarna hämtade han, helt otroligt härliga ägare om ni frågar mig, älskade verkligen hästen men usch vad man kan ha otur. En stor anledning varför inte jag någon gång kommer lämna ut på foder. Du vet inte exakt vad som händer. Du kanske får tillbaka en jätte välskött häst eller så får du inte det. Jag vill inte ta en sådan risk när det gäller mina framtida hästar.


 

Fritz mål när hans gympadojor och tumkörninggjord kommer på posten  

Promenad rundan vid grusgropen och tumkörning på ängen.


Så vi vill att det kommer nu längtar tills jag kan börja göra lite mer med han :)


Av Anna Kraft - 13 september 2011 23:18

Var en visit i stallet på kvällen. Med tanke på det underbara vädret kunde jag inte göra så mycket utan jobbade mest inne med frittemannen. Gick in och ut ur hans box när han stod där, han grinade som tusan till en början men sedan började han slappna av och förstod att jag var bara ute efter, att klappa han lite lätt på halsen. tränade även fram och tillbaka i stallet (stanna backa och kom) han lärde sig oerhört snabbt först visste han inte riktigt vad jag ville men sen ramlade polleten ner och allt gick som en klocka. Å som belöningen blev det borstande och kliande i manen. Det var gott sa han :)


natti natti här ska sovas hörs imorgon :) 

Av Anna Kraft - 13 september 2011 12:59

Var i stallet nu på morgonen och släpte ut Frittemannen. Han hade lämnat lite hö kvar fast det är nog inte så konstigt med tanke på att han fick 7 kg. :P

Idag visade han mycket mer förtroende för mig kändes otroligt bra eftersom han bara varit i stallet en dag.

Tog lite kort på han oxå han är egentligen en otroligt snygg häst med lite fett och muskler kommer han dra många blickar åt sig på tävlingsplatsen.


   

Av Anna Kraft - 12 september 2011 22:10

Allt känns underbart!

Julia och jag har helt klart kommit fram till att vi är två snillen som slirat runt på gräsmatta med transport och häst i blev inget bra kan jag ju säga men Frittemannen var stilla. Sedan kom vi till stallet och genast rulla han sig i sin nya box, nettan tyckte inte om honom men hjärtat kommer nog smälta på henne för honom snart så som det gjort på mig. 


Ne nu kallar sängen natti natti :)

Av Anna Kraft - 12 september 2011 14:59

Japp idag är det full rulle. 

Idag beslutades det att Final stannar hos becka och det känns helt underbart dom passar verkligen kanon, och tro det eller ej jag började inte gråta utan jag log och kände att detta är helt rätt det kunde inte bli mycket bättre Final kan nog inte få det mycket bättre.


Men iaf om 20 min står jag på gaspedalen för att hämta Jullan och sedan beger vi oss till Tidaholm. men först måste jag till apoteket sjuklådan ska uppdatteras när nya hovar kommer till stallet. :)


Hörs ikväll :)

Av Anna Kraft - 11 september 2011 09:47

Efter Sofias samtal att bubba var halt blev jag ledsen och efter mycket tjat från Fredrik kolla jag på nytt på häst.... typiskt!

men hitta ett vrak och något i mig sa ta han. En valack på 170 mörk mörk brun nästan svart så på tisdag hämtar vi honom.


Kommer inte kunna rida honom först ska han gå upp i vikt minst 200 kg, hovarna ska växa så han får på sig skor och ryggmusklerna ska upp.


Tar kort på honom när han kommer, så ska jag ha före och efter bilder :)

Av Anna Kraft - 11 september 2011 09:35

Älskade pojken är såld till en underbar liten tjej. Tror det kommer bli kanon och Final kommer bli lika älskad av henne som han varit hos mig.


 

Lycka till Rebecka och Final

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards